Puro seçiminiz, yakışınız, midemeseleiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat yeniden bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu tasarmda günün her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Etme Mülkiyet inşaatı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini kontrol eylemek gerekir. Bu Toscanello midein meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında midemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneme semtılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir kaide var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her devir ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken alaz puroya direk dokunma etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yönı kırmızıya döndüğünde kızartma meselelemini sarrafiyeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 perese eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu meselelemi yaparken tüm tabanğın yeksan yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda tertipli bir şekilde 360 perese döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara gereğince beş altı elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu tempo çakmaklar çok yüksekdür ve çokça yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma meselelemi natürel alevli çakmaklarla, beş altı devir alabilir. Bu müddet size saat kaybı kadar görüşükebilir fakat puro götürüm ve mesai gerek. 5- İyi Yandığını Arama Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma meseleleminden sonrasında sert çevirip suretünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe hava üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm bacak kıpkırmızı ise yakma meselelemini sarrafiyearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yönı tam yanmamışsa, yani tüm bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kenarınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek dem elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz mideime amade. Peki ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıuğursuz çıuğursuz mideilmeli. Alacağınız her dem arasında en azcaından 40 saniye aramak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar midemeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o denli ateşlaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Kötü yumuşakçe ağıza doldurulur ve lezzet alıcıların dumanla ihtarlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca nispet gösterdiğinizin bir meselearetidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun midein kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein gene yakma problem oluşum etmez. Fakat halk inşaatı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda meraret hissedeceğinizi göstermek isterim.
Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve nasıl şense olan 2 kaideı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın sıcaklık değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 perese arasında evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Konut içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Lakin pekâlâ şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile katlaşmazsınız. Hıfız ortamı sıcaklığında töz problem ortamın soğuk bileğil çokça har olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem gönen hıfız ortamı sıcaklığına gereğince trampa gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir hava geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca hava geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının hava geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu mideindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı katkısızlayacak nasıl hava geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uygun humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl hava geçirmedikleri midein özge rakiplerine muhteşem fark atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.